Welkom op CBS De Waterlelie!

Infographic

Cbsdewaterlelie Infographic Ons Onderwijs

Klik de afbeelding aan voor een grotere weergave van de infographic.

Welkom op CBS De Waterlelie!

Onze school is een echte buurtschool. Bijna alle leerlingen komen uit de wijk Wateringse Veld of uit de Strijp. Ons motto is “Leren is in beweging blijven” met als missie ‘Waterlelie dynamisch leren': onderwijs is samen ontwikkelen, ontdekken, groeien, werken, leren, bewegen en ervaren.

De school streeft naar continue ontwikkeling, zowel voor leerlingen als leerkrachten. Ons pedagogisch klimaat kenmerkt zich door een prettige sfeer, waar kinderen, leerkrachten en ouders zich veilig voelen met duidelijke omgangregels. Samen met ouders dragen wij zorg voor het welzijn van de kinderen.

We delen onze kwaliteiten en willen van elkaar leren. We hebben een professionele cultuur. Wij zorgen voor een uitdagende en innovatieve leeromgeving, waarbij we aansluiten op de onderwijsbehoeften en het individuele niveau van kinderen.

Onze school telt gemiddeld 450 leerlingen. Zij zijn verdeeld over 17 groepen. We hebben 5 kleutergroepen, waarin de groepen 1 en 2 gemengd zijn. Groep 3 t/m 8 heeft steeds twee groepen per leerjaar. De verwachting is dat de instroom komende jaren ongeveer gelijk blijft.

De Waterlelie is een Christelijke school. Iedereen krijgt elke dag een nieuwe kans.