Buitenschoolse opvang

Kinderopvang 2Samen

CBS de Waterlelie werkt samen met twee Sprinkhanen een BSO van Kinderopvang 2Samen

• kindercentrum 2Schuiten aan de Treslonglaan 99
  • kindercentrum 2Sprinkhanen aan de Noordweg 74H

2Samen verzorgt voorschoolse en naschoolse opvang; bij 2Schuiten is er tussen de middag ook Eetcafé voor kinderen van De Gantel. (zie website de Gantel / ouders / nso)

Bij 2Samen geven wij de kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen. Kinderen moeten kunnen ontdekken en zich kunnen verwonderen, kunnen uitproberen, de wereld verkennen en hun eigen mogelijkheden daarin zien en ervaren. Uitdaging is belangrijk en vraagt om een balans met de behoefte aan fysieke en emotionele veiligheid. Uitdagende activiteiten bieden wij zowel op het centrum als lekker buiten.

Op beide BSO-locaties bieden wij regelmatig KICKs activiteiten. KICKs is het projectbureau van 2Samen dat een activiteitenaanbod voor kinderen op de buitenschoolse opvang coördineert. Veelzijdigheid en kwaliteit zijn daarbij erg belangrijk. De activiteiten hebben het karakter van mini-workshops en worden zowel op de 2Schuiten en 2Sprinkhanen als op locaties zoals een sporthal gegeven. Regelmatig vernieuwen wij het aanbod van de activiteiten, waarbij we rekening houden met de twee verschillende leeftijdsgroepen (4-7 jaar / 8-13 jaar). Bij 2Schuiten kunnen de kinderen voor het buitenspelen gebruik maken van het schoolplein van De Gantel en speelmogelijkheden in de wijk. 2Sprinkhanen maakt voor het buitenspelen o.a. gebruik van de velden van de aangrenzende hockeyvereniging en zij krijgen na de zomervakantie een natuurspeeltuin, welke ook gebruikt kan gaan worden door 2Schuiten.

Voor informatie over beschikbaarheid en inschrijven kunt u telefonisch contact opnemen met het hoofdkantoor van 2Samen: 070 - 338 55 00.

In het gebouw van De Gantel (ingang Treslonglaan) vindt u Peuterspeelzaal ’t Schuitje, onderdeel van kindercentrum 2Schuiten (Kinderopvang 2Samen). Door het bezoeken van een peuterspeelzaal krijgt uw peuter de kans om zijn of haar wereld te verruimen en nieuwe ervaringen op te doen met andere kinderen en volwassenen. De ‘thuiswereld’ wordt aanzienlijk vergroot. Ook is het een goede voorbereiding op de basisschool; uw kind leert spelenderwijs hoe het is om in een groep te functioneren en samen te spelen en te delen. De stap naar De Gantel wordt dan letterlijk en figuurlijk kleiner voor uw kind!

Peuterspeelzaal ’t Schuitje is alle dagen geopend van 8:30 tot 11:30 uur. De groep bestaat uit maximaal 16 peuters van 2,5 tot 4 jaar. Er zijn doorgaans twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers aanwezig. Zij houden zich gericht bezig met de kinderen en besteden veel aandacht aan aspecten als spelen, ontmoeten en ontwikkelen. Zij bieden daarbij een gevoel van (emotionele) veiligheid en vertrouwen, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Zij bevorderen de persoonlijke en sociale vaardigheden van de kinderen en leren hen waarden, normen en cultuur eigen te maken.

Contactgegevens:

Kindercentrum 2Schuiten